Societat 22/03/2012

Ajuntament de Terrasa: "Teníem un bon tracte amb l'imam"

Lluïsa Melgares, regidora de Polítiques de Gènere a Terrassa, assegura en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que l'imam de Terrassa "col·laborava amb l'Ajuntament per intervenir en conflictes amb la comunitat"

Ara
1 min

BarcelonaLa regidora de de Polítiques de Gènere, Ciutadania i Drets Civils de l'Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, ha assegurat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que el consistori tenia un "bon tracte" amb el líder religiós de la comunitat musulmana de Terrassa, Abdeslam Laarusi, que ha afirmat que s'ha de maltractar les dones "sense que sagnin i sense fractura d'ossos". A banda de la relació de l'ens local amb Laarusi, Melagares també assegura que l'Ajuntament té una bona relació amb "el col·lectiu marroqui" de la ciutat i amb "la mesquita".

La representant del govern municipal de Terrassa justifica que aquesta persona no hagi estat denunciada abans perquè "no podíem endevinar què deia als discursos". A més, ha insistit que se'l considerava "moderat", donat el "tracte que tenia amb l'Ajuntament".

Segons la regidora, que no ha desmentit que s'hagi assabentat d'aquestes frases de l'imam a través dels mitjans de comunicació, l'Ajuntamet ha fet el que havia de fer, perquè "totes les forces han condemnat les declaracions de l'imam" contra les lleis i contra els drets de les dones.

Melgares creu que les declaracions "són condemnables", i que ara es posaran en funcionament tots els protocols existents contra la violència de gènere. Entre aquests, es convocarà la comissió pertinent per veure si el consistori "s'ha de personar en la causa".

La fiscalia ha interposat una querella contra Abdeslam Laarusi per haver incitat a la violència contra les dones, un delicte amb pena d'1 a 3 anys de presó.

stats