Societat
Societat 25/06/2011

El Regne Unit estudia unes llavors sospitoses del brot 'E. coli' a França

S'investiga el possible lligam entre les llavors venudes per una empresa anglesa i el brot de Bordeus, on els afectats havien consumit mostassa amb llavors i alfolba

Efe
1 min

LondresL'Agència de Seguretat Alimentària del Regne Unit (FSA) ha informat que s'investiguen les possibles relacions entre unes llavors venudes per una empresa britànica i el brot d'infecció d'E. coli a França.

El govern francès ja ha ordenat la retirada del mercat de les llavors de la marca Thompson & Morgan per la sospita que siguin les originàries del brot d'E. coli a Bordeus, on set dels pacients dels deu hospitalitzats amb diarrea sanguinolenta havien participat en una festa popular i havien consumit productes que contenien les llavors.

L'Agència ha demanat informació addicional sobre les llavors a la companyia Thompson & Morgan i ha informat que està en contacte amb les autoritats franceses. "Estem en contacte amb les autoritats franceses per aquest brot i som conscients que un negoci del Regne Unit pot estar-hi relacionat", ha indicat la FSA en un comunicat.

L'empresa Thompson & Morgan, amb seu al sud-est d'Anglaterra, ha informat a la BBC que no hi ha proves de la relació entre les llavors i el brot infecciós. En un breu comunicat, la companyia ha informat que "és poc probable que siguin les llavors, sinó la manera com han estat utilitzades". A França, les autoritats investiguen el vincle entre els símptomes dels pacients i el consum de llavors de mostassa i alfolba.

stats