SOCIETAT
Societat 03/01/2011

Els Reis Mags arribaran amb 14 carrosses a Palma de Mallorca

La desfilada dels Reis Mags d'Orient és una de les nits més màgiques de l'any per als més petits. Per aquest motiu, l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma compta aquest any amb 14 carrosses, 11 comparses i més de 250 persones per composar la Cavalcada dels Reis a la ciutat de Palma.

Acn
2 min

PALMA DE MALLORCAEls Reis arribaran a la capital balear a les 18 h. Melcior, Gaspar i Baltasar, i el seus ajudants reials, repartiran unes 5 tones de caramels aptes per a persones celíaques i diabètiques. La cavalcada tindrà especial atenció pels nins cecs i sords, les persones discapacitades, per a nins amb malalties greus i també un lloc per a persones grans i dones embarassades.

La Cavalcada dels Reis de Palma serà més accessible per a tothom, gràcies a l'adequació d'alguns espais, que donaran cabuda a unes 1.000 persones amb necessitats especials. En concret, la Cavalcada dels Reis 2011 serà més accessible per els nins cecs, ja que per primer cop seran rebuts pels Reis al saló de plenaris, on podran tocar-los i escoltar la seva veu. Els Reis també aniran acompanyats amb un ambaixador especial que traduirà tot el que diguin les majestats en llengua de signes, de manera que els nins sords també podran participar de la festa.

Aquesta és la principal novetat per aquest any, però també es mantenen les mesures d'accessibilitat que s'han implantat durant els darrers quatre anys. En concret, s'han reservat espais per a persones discapacitades a quatre punts estratègics dels recorregut de la cavalcada, que en faciliten la visió a prop de 170 persones. L'Ajuntament de Palma ha previst també un espai amb cinc tarimes per a nins amb malalties greus, com per exemple, el càncer o la fibrosi quística, per tal que puguin gaudir de la festa sense que el fet de sortir al carrer representi un risc per a la seva salut. El consistori preveu que assisteixin a aquests espais uns 100 infants.

Les persones grans i les dones embarassades tindran un total de 630 de cadires reservades, per tal que disposar de seient animi a tota la gent que ho desitgi a veure la cavalcada des del carrer. De la mateixa manera que l'any anterior, les 5 tones de caramels que es repartiran al llarg del recorregut de la cavalcada seran aptes per a persones celíaques i diabètiques.

El color, la música i la llum corren a càrrec de les 14 comparses, les 11 carrosses i les més de 250 persones que les acompanyaran. Cada un dels Reis desfilarà sobre la seva pròpia carrossa, acompanyat pels seus patges reials i unes comparses de més de 40 persones cada un que ballaran i en alguns moments també tocaran música en directe. Com a novetat, els infants podran entregar les seves cartes directament als Reis i també, els que ja siguin grans per dur xumet, el podran dipositar a una carrossa especial i rebran un regal a canvi.

stats