Societat 06/01/2012

La grossa de Reis es ven a Sòria però se'n va a Burgos, al poble dels noms estranys de l'anunci d'Aquarius

Només mitja sèrie, un milió d'euros, es queda a San Leonardo de Yagüe, on hi ha l'administració que l'ha venut. Uns 80 milions volen cap a Huerta del Rey, el poble veí que sol comprar-los loteria

Efe / Ara
1 min
Veïns de Huerta del Rey celebrant la grossa de la rifa de Reis / EFE

BarcelonaEl primer premi de la rifa de Reis s'ha venut a San Leonardo de Yagüe (Sòria), però ha anat a parar gairebé tot a Huerta del Rey, el poble de Burgos famós pels noms estranys de molts dels seus veïns, un miler de persones censades al municipi. De fet, els seus veïns tenien 39 sèries i mitja de les 40 venudes del número 71.208, i es calcula que s'enduran uns 80 milions d'euros.

Tot i ser un poble petit, els de Huerta del Rey, a 33 quilòmetres de San Leonardo de Yagüe, estan acostumats a ser el centre d'atenció de tant en tant perquè els noms estrafolaris els han portat a constar en el Llibre Guinness dels Rècords i els han convertit en protagonistes d'un anunci de la beguda isotònica Aquarius, que té una sèrie d'espots sobre noms curiosos.

Visitación Puertas, responsable de l'administració número 1 de San Leonardo de Yagüe, ha reconegut que l'alegria de donar un gran premi l'ha fet "plorar, saltar i brindar", tot i que li ha sabut greu que no s'hagi quedat una part més important del premi al seu poble, molt afectat per la crisi econòmica i pendent del possible tancament de la principal empresa del municipi, Puertas Norma. Només mitja sèrie –cinc dècims, un milió d'euros– s'ha quedat a San Leonardo, que té 2.300 veïns. I és la tercera vegada que un premi important se'n va cap a Huerta del Rey, on hi ha la tradició d'anar fins al poble veí a comprar loteria.

stats