Societat 05/01/2012

Rei Melcior, a Barcelona: "Els millors regals són els que no es compren amb diners"

Ses Majestats han desembarcat al Moll de la Fusta, on ja els esperaven centenars de nens i nenes

Ara / Acn
2 min
Els Reis en la seva arribada a Barcelona

BarcelonaMelcior, Gaspar i Baltasar ja han arribat a Barcelona per participar en la Cavalcada que d'aquí a pocs minuts recorrerà la ciutat. A les cinc de la tarda els tres Reis d'Orient han desembarcat al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia, on ja els esperaven milers de nens i nenes.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebut Ses Majestats, els ha lliurat la clau de la ciutat i, com és tradició, els ha ofert el pa i la sal. Trias ha fet referència a la crisi i ha recordat als més petits que avui també hi ha molts infants al món que no rebran cap regal.

El rei Melcior ha dit en el seu parlament que "els millors regals del món són els que no es compren amb diners" i ha volgut recordar la importància de mantenir la il·lusió" tot i els mals moments que travessem.

L'alcalde ha dit que en aquests dies cal ajudar "les persones que ho passen malament" i ha dirigit un missatge als Reis: "Llegiu atentament les cartes que us han enviat, perquè en cadascuna hi ha petits somnis que ens poden fer molt feliços".

Fetes les presentacions, els tres Reis i l'alcalde s'han apropat a la canalla i han recorregut 200 metres a peu, recollint encara algunes cartes que els lliuraven, aturant-se per parlar amb uns i fotografiant-se amb altres. Al final d'aquest recorregut, han pujat a tres grans cotxes descapotats d'època i han pres el passeig Colom fins al Parc de la Ciutadella, punt des del qual arrenca la Cavalcada.

Noves 'llançadores de caramels'

Enguany són 11 les carrosses participants a la Cavalcada (una menys que el 2011), juntament amb 11 elements mòbils i 26 comparses. Al llarg de la marxa es llençaran 12.000 quilos de caramels, amb la particularitat que enguany tots seran aptes per a persones celíaques. Cal destacar, també, la innovació que suposen les "noves llançadores de caramels", que han de garantir que tothom es pugui emportar dolços a casa sense necessitat de situar-se a les primeres files.

D'altra banda, més enllà dels professionals participants a l'esdeveniment, enguany també hi prenen part 180 persones que van ser escollides per sorteig a partir d'una crida ciutadana que va rebre gairebé 2.000 sol·licituds.

La Cavalcada recorrerà els carrers més cèntrics de Barcelona, amb un recorregut que els durà del Parc de la Ciutadella fins a les Fonts de Montjuïc i que s'allargarà més de dues hores i mitja. El seguici reial tarda fins a cinquanta minuts a passar per un punt determinat del recorregut, temps suficient perquè cap nen es quedi sense caramels i, sobretot, perquè tothom pugui contemplar els tres Reis que més tard deixaran regals a cada casa.

stats