Societat 28/06/2012

Relleu a Sant Fèlix: la Colla Jove Xiquets de Tarragona substituirà aquest any la Joves de Valls

El debat sobre quines colles han de participar a la diada de Vilafranca per garantir el nivell més alt s'arrossega des de fa temps i aquest dimarts s'ha confirmat el canvi de cartell

Efren Garcia
1 min
El tres de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, un dels quatre castells de nou que es van veure ahir a la plaça del Blat.

BarcelonaAquest dijous s'ha confirmat el que es pot considerar la bomba castellera: enguany, a l'actuació de Sant Fèlix, una de les més importants de l'any, hi actuarà la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que fa saltar del cartell la Colla Joves Xiquets de Valls, que hi ha actuat gairebé sempre –i que aquest cap de setmana es va convertir en l'única colla a descarregar castells de 9 pisos durant 25 anys consecutius.

El debat sobre quines colles han de participar a la diada de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès, s'ha repetit molt d'uns anys ençà, sobretot des que colles com els Capgrossos de Mataró s'han fet un lloc entre les més destacades del món casteller. Fins ara hi havia hagut molts rumors sobre la possibilitat del canvi, ja que la Joves vallenca havia assolit registres per sota de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i dels Capgrossos de Mataró, i aquesta tarda s'ha confirmat el pronòstic: hi haurà relleu a Sant Fèlix. Així doncs, les colles que el 30 d'agost acompanyaran els amfitrions, els Castelleres de Vilafranca, seran els Minyons de Terrassa, la Vella de Valls i la Jove Xiquets de Tarragona. El 1996 la colla jove tarragonina ja va deixar fora de Sant Fèlix la de Valls i va assolir, en aquella diada, bons registres.

Aquest cap de setmana, Pere Rico, el cap de colla de la Joves de Valls, va declarar el disgust de la colla per no rebre cap explicació per part dels administradors de la festa major de Vilafranca i la tardança a pronunciar-se. Fins i tot va comentar la possibilitat que la colla s'autodescartés si l'organització els comunicava gaire tard la decisió. El veredicte, però, s'ha conegut avui.

stats