Societat 17/02/2012

Miguel Ángel Remacha, sobre Rodalies: "Té un problema de modernització en general"

El director de Rodalies a Catalunya assegura a RAC1 que, cap a les onze del matí, els trens de Rodalies afectats pels problemes a la R2 ja tornaran a funcionar sense retards

Ara
2 min

BarcelonaEl director de Rodalies a Catalunya, Miguel Ángel Remacha, defensa que s'ha fet molta feina a Catalunya en matèria de Rodalies, però que encara queda una tasca important per fer. Després dels problemes de circulació ferroviària d'ahir dijous i també d'aquest matí de divendres, concretament, ha dit a 'El món a RAC1' que "Rodalies de Renfe té un problema de modernització en general" i que "s'ha millorat" respecte a la situació del 2007, tot i que "no hem arribat allà on voldríem".

La mitjana d'edat dels trens és de 10 anys, i fa 5 anys, en tenien 30. "S'han fet coses, però no les suficients", ha dit, recordant que el pla ha d'acabar el 2015 i han de continuar les inversions.

D'altra banda, sobre els problemes que estan tenint lloc aquest matí a la línia R2 de Rodalies, ha explicat que s'ha anirà reduint el temps de retard fins d'aquí a dues hores. A les 9 del matí hi ha hagut uns 25 minuts de retard als combois. De fet, el director de Rodalies a Catalunya ha explicat que una màquina que feia treballs en una via que comunica Bellvitge i Sants s'ha quedat encallada durant la nit i que fins fa uns instants no ha estat retirada. Justament, aquesta via que havia quedat afectada per al retroexcavadora encallada, és via única i no permet que hi passin més trens, cosa que afecta en gran manera la resta de la circulació ferroviària, ha explicat Remacha.

Malgrat aquest problema d'avui, els que hi va haver ahir dijous i els xocs que s'han produït a l'Estació d'El Clot aquests últims mesos, Remacha es referma que la situació actual de Rodalies és "molt diferent" de la del 2007, i que, realment, el problema persisteix perquè "s'han modernitzat els trens i no s'han modernitzat les instal·lacions".

stats