Reparada l'avaria de senyalització responsable dels retards a Rodalies

Renfe ha reduït la freqüència de pas de la R1 i la R4 i restableix la normalitat de forma progressiva

Nou matí d'incidències i retards al servei de Rodalies. L'avaria de senyalització en el tram Sants - Plaça Catalunya que ahir ja va complicar la circulació de trens s'ha repetit aquest matí i, com a mesures preventives, Renfe ha decidit reduir la freqüència de pas dels trens de les línies R1 i R4 i selectivament desviar alguns combois cap a Estació de França i el túnel de Passeig de Gràcia. Els retards a la R1, la R3 i la R4 han superat, tot i així, els 25 minuts. La incidència, que reduïa la capacitat efectiva del tram afectat des de les 6.25 h, s'ha donat per reparada a les 7.35 h. Renfe confia ara recuperar la normalitat del servi de forma progressiva.

Segons ha informat l'empresa, l'objectiu de la reestructuració del servei que ha aplicat a primera hora era reduir el temps d'espera a l'interior del túnel i no acumular retards superiors als 45 minuts com va passar ahir. Renfe assegura, en aquest sentit, que decisions com aquesta es prenem amb l'objectiu de "minimitzar l'afectació" per als usuaris i que és conscient que la reducció de l'oferta comportarà una ocupació més altra dels trens i que el servei patirà retards: "Lamentem les molèsties que aquesta incidència a la infraestructura d’Adif provoca als nostres clients".

Aquesta avaria a la senyalització es va sumar ahir a tres incidències més, que van alterar el servei de Rodalies a primera hora. Hi va haver retards a sis línies