El Govern fixa serveis mínims del 33% a Rodalies pel 8-M

Renfe anul·la trens de mitjana distància i AVE i ofereix l'anul·lació o el canvi de bitllet sense cost

Renfe tindrà uns serveis mínims per a la vaga feminista del 8 de març a Catalunya d'un 33% del servei durant tot el dia en els trens de Rodalies i Regionals. Aquesta ha estat l'ordre emesa pel departament de Treball de la Generalitat, que rebaixa els serveis mínims respecte als que el govern espanyol ha dictat per a la resta de l'Estat: en 75% dels trens de Rodalies en hora punta.

Pel que fa als serveis dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s'assegurarà un 72% i en el cas dels trens Avant,  un 65%.

Al la resta de l'Estat, es preveu la circulació mínima del 75% dels trens de Rodalies en hora punta i s'han cancel·lat 224 trens de Mitjana Distància i 107 AVE i de Llarga Distància. Els trens de mercaderies tindran una circulació mínima del 26% respecte a un dia normal.

Amb motiu del Dia de la Dona, Renfe també ha convocat nombroses mobilitzacions amb diferents durades que van des d'aturades de diverses hores a aturades totals en funció del sindicat convocant. 

Per als viatgers afectats Renfe ofereix tant la recol·locació en l'horari més pròxim possible com l'anul·lació o el canvi del bitllet sense cost.