Societat 23/07/2012

Restablerta la línia de tren d'alta velocitat Figueres-Perpinyà

Reoberta la N-II en tots dos sentits de la marxa. Els cotxes també poden circular per l'AP-7 després d'una jornada d'interrupcions. Els trens de Rodalies circulen amb normalitat des de primera hora d'aquest dilluns

Ara
2 min

La JonqueraDes d'aquesta tarda s'ha restablert la circulació a la línia de tren d'alta velocitat Figueres-Perpinyà. El servei de Rodalies de Renfe també torna a operar des de primera hora d'aquest matí, després que ahir diumenge s'interrompés totalment a causa del foc.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat aquest dilluns, a les tres de la tarda, que l'AP-7 ha estat reoberta en els dos sentits de la marxa (nord i sud) després que s'hagin resolt tots els problemes que impedien la circulació de vehicles. Abans ja s'havia reobert, de nou, un carril a l'AP-7 en sentit sud a l'altura d'Agullana des de poc després de les 13.45 hores. L'autopista havia quedat tallada cap a les 12.30 hores a causa de l'incendi. No obstant això, l'AP-7 es manté tallada en sentit nord a causa d'un accident a la Jonquera aquest matí.

La circulació a l'autopista s'havia restablert en sentit sud minuts després de les 9.30 d'aquest matí de dilluns. Poc abans de les 7.00 ja s'havia reobert la via en sentit nord. Ara bé, l'incendi i un accident a l'altura de la Jonquera aquest matí han propiciat que es tornés a tancar la circulació. El trànsit per la N-II també ha quedat restablert al voltant de les 10.00 hores en tots dos sentits de la marxa.

Protecció Civil informa que s'ha aixecat l'ordre de confinament obligatori als municipis que queden a l'AP-7 i fins al mar. A les 10.30, però, es mantenia a Agullana i Darnius. A primera hora del matí, Protecció Civil l'havia mantingut per a 17 municipis propers al foc: Agullana, la Jonquera, Darnius, Boadella d'Empordà, Terrades, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Vilafant, Figueres, Llers, Pont de Molins, Biure, Masarac, Cabanes, Sant Climent Sescebes, Capmany i Cantallops.

L'ordre afectava aquest diumenge tota la comarca de l'Alt Empordà. El foc va començar a la Jonquera i ha arrasat més de 13.000 hectàrees. A causa de l'incendi han mort quatre persones i hi ha més de vint ferits greus, tres dels quals, molt greus.

stats