Reobre el funicular de Montjuïc després de quasi sis mesos de rehabilitació

Els treballs que encara es fan a les estacions continuaran fora de l'horari comercial

El funicular de Montjuïc reobre aquest dilluns després de cinc mesos i mig, una vegada acabada la segona part de la revisió i actualització, que era obligatòria després d'haver completat 22.500 hores de funcionament. Segons ha informat TMB, encara que el funicular estarà en servei, durant uns deu mesos aproximadament continuaran els treballs de rehabilitació integral de les estacions, però es faran fora de l'horari comercial.

El funicular, posat en marxa el 1992, ha estat renovat en dues actuacions: la primera entre el 2015 i el 2016, quan es van canviar totalment els trens i el sistema de comandament de circulació; en la segona, que es va iniciar el 5 de novembre passat, s'ha actualitzat la sala de màquines, la sala de contrapesos i la plataforma de via.

Abans de l'entrada en servei després d'aquesta revisió, com és obligatori, s'ha fet un rodatge en buit (marxa en blanc), proves a plena càrrega i proves de marxa.

TMB ha aprofitat el tancament del funicular per iniciar un segon projecte, el de rehabilitació integral de les dues estacions, Paral·lel i Parc de Montjuïc, del qual s'ha executat la part de l'obra que és incompatible amb el servei amb passatgers. 

En aquestes estacions s'estan remodelant completament l'arquitectura de les andanes, les escales, els passadissos i les dependències, i s'han substituït paraments verticals i horitzontals, retirat falsos sostres, millorat els drenatges i actualitzat la instal·lació elèctrica, la pintura i la senyalística. 

També se substituirà la il·luminació existent per leds, es canviarà la línia de peatge de l'estació superior i s'adequaran les instal·lacions a la normativa de protecció civil.