Societat 10/07/2011

Reposicions i una estrena exòtica ompliran la graella d'estiu de TV3

Aquest estiu, TV3 recupera Temps de silenci , Disculpin les molèsties , La Sagrada Família i Els visitants . A més de les reposicions, també s'estrenarà una nova telenovel·la diària coproduïda amb la Xina.

Auri Garcia Morera
3 min
Reposicions i una estrena exòtica ompliran la graella d'estiu de TV3

Barcelona.La franja d' Els matins serà ocupada pels documentals de Planetari a partir del pròxim dilluns 25. Una setmana abans, el dilluns 17, arribaran els programes substituts de Divendres i La Riera . Com ja ha passat altres estius, la sèrie Temps de silenci serà protagonista de les tardes, però no s'emetrà després del Telenotícies , sinó que l'horari de La Riera serà ocupat per Secrets de Xangai , una nova sèrie d'estrena.

Es tracta d'una coproducció amb la Xina en què apareixen actors catalans i també xinesos de la qual encara no es coneixen els detalls. Segons va avançar Mònica Terribas durant la comissió parlamentària de la CCMA, és "una telenovel·la en estat pur" amb una argument "divertit": la història d'un empresari xinès que intenta recuperar el contacte amb la seva filla. Una de les protagonistes catalanes és Montse Alcoverro, que era Maise Serra a El cor de la ciutat. Dimarts vinent, la directora de TV3, els productors executius i la mateixa Alcoverro presentaran aquesta nova sèrie en un restaurant xinès de la zona alta de Barcelona.

El calendari de comiats

En les últimes setmanes, TV3 ja ha començat a fer el relleu dels programes habituals pels que ocuparan el seu lloc durant les vacances. Així, ja fa un mes que Crackòvia va deixar pas a Viatge de noces les nits dels dilluns, un parell de setmanes que Hawthorne es va instal·lar a les dels dimecres, i uns dies que l' APM? s'ha acomiadat i La partida ha ocupat la nit de dimarts.

A partir de demà, però, aquest procés gradual de comiats i estrenes es veurà accelerat. La de demà a la nit serà l'última edició de l' Àgora , i també està a punt d'acomiadar la temporada Dues dones divines , amb l'últim capítol previst per al dia 18 de juliol. Dijous diran adéu els tres programes que s'emeten aquest dia: Veterinaris , Polònia i Banda ampla . I a finals d'aquesta setmana vinent, ho faran els dos programes diaris que ocupen la franja de sobretaula ( La Riera i Divendres ) i també s'emetrà el darrer 30 minuts .

Els que encara tardaran a dir adéu són Els matins , que duraran fins al 22 de juliol, dia en què Josep Cuní s'acomiadarà definitivament de TV3 abans d'incorporar-se a 8TV per fer un programa de vespre i ser el responsable dels informatius.

Originals i enllaunats a les nits

La programació d'estiu del canal principal de Televisió de Catalunya combinarà els programes originals amb les reposicions, especialment en l'horari de màxima audiència. Els tres primers dies de la setmana estaran protagonitzats per Viatge de noces , La partida i Hawthorne , tres programes ja en marxa, que són totalment originals. Dijous, per contra, serà una nit d'enllaunats, amb Disculpin les molèsties i la sèrie La Sagrada Família , que arribaran a les pantalles el dijous 21.

El primer, que es va estrenar ja fa un any i mig, consisteix en un repàs dels 50 anys de televisió al nostre país. Es fa a través d'entrevistes a professors universitaris, crítics de televisió, sociòlegs o polítics, a més de professionals de la televisió com presentadors, realitzadors, guionistes o actors. Les entrevistes es combinen amb imatges d'arxiu que complementen el que expliquen els entrevistats .

Després de Disculpin les molèsties , també la nit de dijous, TV3 tornarà a emetre La Sagrada Família , de Dagoll Dagom, també estrenada a principis del 2010. Els actors protagonistes de la comèdia són Lluïsa Castell i Jordi Bosch, i la trama gira entorn de la Remei, una mediadora familiar incapaç de resoldre les disputes que afecten la seva pròpia família.

Divendres i dissabte continuaran sent dies de cinema, mentre que els diumenges es recuperarà la sèrie nord-americana Els visitants , amb reposicions de capítols ja emesos fa temps per TV3. També hi tornarà a haver capítols d'estrena de Fringe . Totes dues novetats s'emetran per TV3 a partir del proper diumenge 24 .

stats