TECNOLOGIA
Societat 04/08/2011

Rèquiem pels SMS: una mort anunciada

1 min
Rèquiem pels SMS: una mort anunciada

És qüestió de poc temps que els SMS es converteixin en relíquia. Any rere any el forat al compte de resultats de les companyies telefòniques és més palmari a causa del declivi del servei. Els culpables són de domini públic: la popularització de les xarxes socials com Facebook, l'auge dels smartphones amb tarifa plana d'internet i programes com WhatsApp, l'aplicació de missatgeria instantània que funciona als sistemes operatius més populars (iPhone, Android, BlackBerry i Symbian). L'èxit és tan rodó (2,1 milions d'usuaris europeus a l'abril) que la gratuïtat del servei s'ha limitat només al primer any: després cal pagar 1,99 dòlars anuals o apostar per alternatives clonades, com Kik Messenger. Ramon Tomàs

Versió mòbil de l'última aposta de Google per imposar la seva xarxa social. L'aplicació inclou Huddle, un sistema de missatgeria instantània similar a WhatsApp, i serveis de geolocalització.

Servei de realitat augmentada a temps real de TMB que indica l'estació de metro més propera a la nostra ubicació o a quina hora passarà el pròxim autobús a la parada de més a la vora gràcies a iBus.

stats