Rescatades 16 persones d'una pastera prop de Tarifa

Entre els nàufrags hi ha una dona embarassada

Efectius de Salvament Marítim han rescatat aquest divendres 16 persones que anaven amb dues pasteres en aigües del Mediterrani, prop de la localitat gaditana de Tarifa. Els rescatats són immigrants procedents del Sud-est Asiàtic i l'Àfrica subsahariana, i entre ells hi ha una dona embarassada.

Segons ha informat una portaveu de Salvament Marítim, l'alerta per la presència dels nàufrags ha saltat quan tot just començava a clarejar, cap a les 7 del matí, i poc després s'ha posat en marxa el dispositiu de recerca i rescat format per la fragata 'Arcturus', que ha localitzat la primera de les pasteres a cinc milles a l'oest de Tarifa. De manera immediata, l''Arcturus' ha rescatat d'aquesta infraembarcació els seus dotze ocupants, els quals són vuit homes i quatre dones, una d'elles embarassada, procedents de Bangladesh.

Posteriorment, al voltant de les 8.22 hores, l'embarcació ha trobat la segona pastera a 12 milles al sud-oest de Tarifa, i ha rescatat quatre homes d'origen subsaharià.

Els dos grups han sigut traslladats fins al port d'Algesires, on han pogut desembarcar i ser atesos pels equips sanitaris.

Dilluns els equips de rescat també van haver d'actuar en una pastera amb 35 joves i menors magribins.

Més continguts de