ALPNISME
Societat 26/05/2013

Comença el rescat de l'alpinista Juanjo Garra i el xerpa Kheshap després de tres nits a l'Himàlaia

Dos xerpes ja estan baixant a Garra i el seu xerpa fins el camp 3. Dins de la delicada situació en la qual es troba, estem contents", diu el també alpinista, Jesús Calleja al seu compte de Twitter

Lara Bonilla
2 min

BarcelonaDos xerpes han aconseguit arribar fins el punt on es troben l'alpinista lleidatà Juanjo Garra i el seu xerpa Khesahp. Els porten medicaments, hidratació, alimentació i abric. Els dos xerpes ja estarien baixant a Garra i el seu xerpa fins el camp 3. "Dins de la delicada situació en la qual es troba, estem contents", diu Jesús Calleja al seu compte de Twitter.

La revista Desnivel, que ha estat seguint minut a minut l'operació de rescat, també explica que la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) confirma que ha començat el descens de Juanjo Garra fins el camp 3.

Garra i el seu xerpa porten tres nits i quatre dies a l'Himàlaia, des de que l'alpinista lleidatà es va trencar el turmell a 7.700 metres quan intentava baixar del cim Dhaulagiri, a la serra de l'Himàlaia. Garra es va trencar el turmell, i per això porta tres nits seguides dormint al ras juntament amb el xerpa que l'acompanyava. El fort vent i la pluja han impedit fins ara rescatar-lo amb helicòpter, però Garra segueix viu tot i que es desconeix el seu estat de salut.

Mentrestant, el segon grup de rescat, format per Ferran Latorre, Alex Txikon, Damián Benegas, Jorge Egotxeaga, que és metge, i un xerpa ha estat traslladat per l’helicòpter fins al camp 3, des d’on Egotxeaga i el xerpa ja han iniciat el camí per arribar al punt on es troba Garra i intentar baixar-lo fins al camp 3, on sembla que l’helicòpter sí que podria recollir-lo. "Aquesta última operació ja hauria de ser demà, donat que d’aquí a tres hores es farà fosc a la zona i l’helicòpter no podrà enlairar-se", segons informa la pàgina web de Juanjo Garra.

"Kheshap xerpa, que ha estat acompanyant el Juanjo aquests tres dies i tres nits, veient que ja arribava l’equip de rescat, ha inciat el descens en direcció al camp 3".

Lleida, d'on és originari Garra, està seguint de prop el rescat. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, està en contacte amb la cònsul de Delhi.

stats