Societat 20/09/2013

Restablerta la circulació de Rodalies després del xoc de trens a Sants

Un cop retirats els combois que han patit l'accident, el servei habitual de les línies R1, R3 i R4 es recuperarà de forma progressiva

Acn
1 min

BarcelonaA les 17.40 h d'aquest divendres s'ha restablert la circulació a la via 7 de l'estació de Barcelona Sants, un cop retirats els trens que han patit el xoc, segons ha informat Renfe.

Els fets han tingut lloc a les 10.05 h, quan un tren que venia de Calella i es dirigia a l'Hospitalet de Llobregat ha xocat contra un comboi que venia de Terrassa i anava cap a Martorell a la via 7 de l'estació. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha hagut d'atendre dotze persones per ferides lleus. Renfe informa que de manera progressiva es començarà a recuperar el servei habitual dels trens de Rodalies de Catalunya de les línies R1, R3 i R4.

Crítiques de la Generalitat

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, ha demanat "més inversió" en un sistema de seguretat "millorable" a causa de la seva "antiguitat". Padrosa ha volgut subratllar, però, que és un incident "puntual" i que cap viatger "no ha de patir per la seguretat".

El director de Rodalies de Catalunya, Miquel Pérez, ha negat qualsevol relació entre el xoc i la manca d'inversions en infraestructures i ha subratllat que el xoc s'ha produït en el marc d'una maniobra habitual. Pérez ha assegurat que Rodalies de Catalunya són les que tenen un índex d'accidentalitat més baix.

stats