SOCIETAT
Societat 12/07/2011

Retards de més de vint minuts a la R3 i la R4 per una avaria a Montcada Bifurcació

Renfe posa un servei alternatiu amb autobús per als usuaris de la R7

Acn
1 min

BarcelonaLes línies R3 (l'Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà) i R4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa) de Renfe acumulen retards de més de vint minuts a causa d'una avaria a l'estació de Montcada Bifurcació, segons informa la companyia. Durant els treballs nocturns en aquest punt s'han trencat uns cables de comunicacions que obliguen a limitar la capacitat operativa reduint el nombre de trens. Això afecta sobretot aquestes dues línies de Rodalies, però també la R7 (Martorell-Sant Andreu Arenal), on no circulen trens i els usuaris poden agafar un servei alternatiu en autobús. El servei de la R7 es troba suspès i es fa per carretera, tot i que els viatgers poden utilitzar els trens de la línia 4 des de Cerdanyola del Vallès a Sant Andreu Arenal, també afectada per la incidència. En aquest cas, només circulen cinc trens per sentit i hora. Entre Cerdanyola del Vallès i Cerdanyola Universitat, el trajecte s'ha de fer en autocar.

Es preveu que el servei es restableixi al voltant de les dotze del migdia, i el servei vagi recuperant la seva freqüència de pas habitual.

L'avaria s'ha produït aquest dimarts a la matinada durant uns treballs nocturns que l'empresa Alstom estava duent a terme a l'estació de Montcada Bifurcació, i ha comportat el trencament de 16 cables de comunicació. Per aquest motiu, es produeixen retards d'almenys 20 minuts a les línies R3 (Puigcerdà-Barcelona per Vic) i R4 (Manresa-Sant Vicenç de Calders), mentre que la R7 (Martorell-Sant Andreu Arenal per Cerdanyola Universitat) es presta per carretera, o bé per la R4 des de Cerdanyola del Vallès a Sant Andreu Arenal.

stats