Retards de gairebé una hora als trens de la R2 Sud, la R11 i la RG1

La circulació dels trens, que s'ha retardat per un atropellament a Sitges i el xoc d'un camió amb la catenària a Figueres, ja ha estat restablerta en ambdues vies

Els trens de la línia R2 Sud han acumulat durant aquest matí retards que gairebé han superat els 40 minuts per l'atropellament d'una persona a l'entrada de l'estació de Sitges, segons ha informat Renfe. La incidència s'ha produït quan passaven cinc minuts de dos quarts de vuit del matí. El servei entre Garraf i Vilanova i la Geltrú, a més, s'ha arribat a interrompre durant uns minuts, fins que ha quedat restablert a les 7.50 hores. Mentrestant, els trens regionals s'han desviat per Vilafranca del Penedès.

El servei ferroviari a la R11 i la RG1 també s'ha hagut d’interrompre durant més d'una hora entre Figueres i Portbou pel xoc d'un camió contra la catenària en un pas a nivell a la capital empordanesa i ha deixat aquest tram de la línia sense subministrament elèctric. La incidència s'ha produït poc abans de les set del matí i a les 8.11 hores el servei ha quedat restablert. Les relacions de mitjana i llarga distància entre Tarragona i Castelló de la Plana, d'altra banda, poden experimentar retards arran d'una incidència a la infraestructura a l'estació de Mont-roig del Camp.

Tot i així, la incidència ha deixat retards que han superat els 50 minuts, segons Renfe. Mentrestant, als passatgers que esperaven els combois afectats a Girona per desplaçar-se cap a Barcelona se'ls ha redirigit a l'AVE. Protecció Civil de la Generalitat, per la seva banda, ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

Cap a la una del migdia, Rodalies de Catalunya ha comunicat, des del seu compte de Twitter, que la circulació dels trens de les línies 11 de Rodalies i 1 de Regional s'ha restablert en els dos sentits.