Nou atropellament a l'estació de tren de Montcada: ja són 172 les víctimes mortals en aquest tram de Rodalies

L'accident ha obligat a interrompre el pas dels trens durant unes hores

Un home de 78 anys ha mort atropellat a la línia R2 de Rodalies a l'estació de Montcada i Reixac. L'incident ha obligat a aturar la circulació de trens durant unes hores i hi ha hagut retards de més de 60 minuts. És el segon atropellament mortal en 15 dies a la mateixa estació. En total, ja són 172 les víctimes d'incidents relacionats amb la circulació del tren en aquest municipi. 

El govern municipal de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) ha condemnat l’atropellament i ha exigit al ministeri de Foment que detalli en quin punt es troba el projecte per començar el soterrament de les vies l’any 2020. L’alcaldessa, Laura Campos, ha lamentat el “degoteig macabre” de víctimes mortals que el pas a nivell acumula històricament, i ha assegurat que l’accident d'aquest dijous li genera una especial “ràbia i indignació” perquè just avui estava prevista una reunió de la comissió de seguiment del projecte, i que el ministeri va ajornar per tercera vegada consecutiva.

Campos ha donat “una setmana” a Foment i Adif per concretar una nova data per fer la reunió. “Entenem que el canvi de govern a l’estat espanyol requeria una reestructuració interna de càrrecs, però l’espera ara ja és inadmissible i no tenen més excuses per no convocar la reunió”, ha etzibat Campos en declaracions a l’ACN. 

Els Mossos d'Esquadra han informat que estan investigant l'atropellament per determinar si ha sigut accidental o no. Renfe ha explicat que s'han desviat els trens per vies alternatives, com Mollet del Vallès. També s'han encaminat els viatgers a estacions pròximes.