Societat 10/10/2012

Una sentència considera una "estratègia" de mal pare no ensenyar castellà a una nena de 4 anys

Una jutge de Cantàbria pren la custòdia de la seva filla a un veí de Cambrils argumentant que el pare volia destruir els vincles de la criatura amb la mare. No parlar-li castellà era un d'aquests mètodes, segons la resolució

Ara
1 min

BarcelonaUn jutjat de Cantàbria ha retirat la custòdia d'un veí de Cambrils, mosso d'esquadra, de la seva filla de 4 anys per "ús abusiu de la pàtria potestat".

La sentència conclou que el pare volia "transformar la conducta de la nena i destruir els seus vincles amb la mare", que és guàrdia civil i viu a Cantàbria. Per aconseguir-ho, segons la resolució judicial, l'home utilitzava diverses "estratègies", entre les quals hi havia "no ensenyar-li castellà fins que ha anat a l'escola", fet que segons la jutge pretenia distanciar la criatura de la llengua de la seva mare, que va tornar a viure a Cantàbria després de la separació conjugal, quan la nena era encara un nadó.

La jutge dictamina que la nena vagi a viure a Cantàbria amb la seva mare, amb una pensió alimentària de 500 euros mensuals del pare. La sentència de separació de la parella va donar la custòdia al pare perquè la nena es quedés a Cambrils i no trenqués amb el seu entorn familiar.

Però la nova sentència de la jutge Aida Barreda, del jutjat de primera instància número 11 de Santander, creu que el pare ha intentat "deformar la realitat" per allunyar la seva filla de la mare i, a més, considera que "la separació de la nena de la figura de referència materna suposaria una pèrdua emocional més important que la pèrdua del seu entorn familiar o escolar". El pare ha presentat un recurs a l'Audiència Provincial de Cantàbria.

stats