Retiren el mobiliari de dues terrasses del carrer Mandri perquè incomplien la llicència

La guàrdia urbana s'endú taules i mobiliari i l'Ajuntament sosté que els locals estaven avisats que incomplien l'ordenança

La Guàrdia Urbana ha retirat aquest dijous al matí les taules i cadires d’una terrassa del carrer Mandri per manca de llicència i ha desmantellat parcialment el mobiliari d’una altra terrassa per un excés de més del 50% en l’ocupació de l’espai permès. L'Ajuntament de Barcelona, que ha circumscrit l'actuació al compliment de l'ordenança de terrasses vigent actualment, defensa que han fet avisos reiterats als establiments i reitera l'aposta per buscar "solucions de consens".

Actualment l’Ajuntament està negociant amb totes les forces polítiques una nova ordenança que es preveu que s'aprovi al desembre. L'actuació ha generat malestar entre els restaurants del carrer Mandri que, amb l'ordenança actual, asseguren que van veure reduït l'espai per a terrasses en un 80%.

L’Associació de Bars i Restaurants del Carrer Mandri va sorgir amb la voluntat de preservar les seves terrasses i aconseguir el reconeixement del carrer com a zona singular. Afirmen que l’ordenança de terrasses aprovada el 2015 és "incoherent" i suposa una pèrdua molt elevada d’ingressos que pot obligar alguns establiments a tancar o a reduir la plantilla.

Segons Gonzalo Ros, representant de l’associació, les terrasses formen part del patrimoni d’un carrer amb “molta vida social i voreres molt amples”. El compliment de les condicions de la nova ordenança ha suposat la reducció "de 8 a 1 taula o de 12 a 2 en alguns casos". Segons ha explicat Ros a l'ACN, es va elaborar una proposta que busca un punt intermedi, però no s’ha rebut cap resposta de l’Ajuntament.

El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Daniel Mòdol, que és també responsable de l'ordenança de terrasses a la ciutat, afirma que el carrer Mandri "no és cap objectiu concret" i que sempre s'actua després d'una comunicació reiterada davant l'incompliment d'una llicència, no només en el cas de les terrasses.

Des de l’Ajuntament, esgrimeix, estan “oberts al consens” sempre que es compleixin “els criteris bàsics de convivència entre l’activitat econòmica i l’accessibilitat dels espais públics”. “El que no permetrem és que s’incompleixin les llicències, ni en l’ordenança vigent ni en la que s’està preparant”, ha conclòs.