Els Bombers han fet més de 1.000 serveis durant la revetlla de Sant Joan

Protecció Civil ha rebut gairebé 4.000 trucades fins a aquest matí

Els Bombers han fet un total de 1.175 serveis durant la revetlla de Sant Joan. El gruix dels incidents s'han donat a partir de les deu de la nit, quan han hagut de fer 306 sortides. Bona part de l'activitat es concentra en comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona, com el Vallès Occidental (212), el Baix Llobregat (127), el Barcelonès (90), el Maresme (79), el Vallès Oriental (73) i el Garraf (33). 

En la majoria de casos, les sortides s'han fet per apagar incendis de vegetació o de contenidors i mobiliari urbà. En total, els Bombers han fet 432 sortides per apagar incendis de vegetació. Destaquen, per exemple, els focs que han cremat al voltant d'unes 7 hectàrees agrícoles a Plans de Sió i 1,5 hectàrees de matolls a Palafolls.

A més, els Bombers també han hagut d'apagar alguns incendis urbans, com un foc que ha cremat 5 motos aparcades a Roses i que ha afectat la instal·lació elèctrica d'un edifici. Com a conseqüència d'aquesta afectació, sis persones no han pogut passar la nit a casa seva, però no hi ha hagut cap ferit. D'altra banda, a Sant Cugat del Vallès han cremat tres contenidors al carrer Aribau. El foc ha afectat també la tanca de bruc d’un parell de terrasses ubicades als baixos d’aquest edifici i el mobiliari de jardí d’un dels habitatges. També han cremat tres contenidors a Gavà, un foc que ha acabat afectant la tanca del complex residencial de les Gavines. Un parell de vehicles aparcats a la vora també han quedat afectats parcialment. 

A Rubí, els Bombers han treballat en un petit incendi de matolls a la plaça Verneda que també ha afectat la tanca d’una empresa i tres bidons emmagatzemats al pati de la companyia. I a l’Hospitalet de Llobregat ha cremat totalment un vehicle al carrer Pintor Sorolla.

D'altra banda, els hospitals i els Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) han atès fins a 243 persones aquesta revetlla de Sant Joan. S'han registrat 112 cremades lleus i 9 de greus, mentre que 67 casos han estat traumatismes i/o amputacions. En 55 casos, la visita a urgències s'ha donat per lesions oculars. De les 243 persones ateses, 87 eren menors d'edat i d'aquests 45 menors d'11 anys i 42 entre 11 i 17 anys. La major part de casos, 184, s'han concentrat a les comarques de Barcelona, A les comarques de Tarragona se n'han registrat 23, a les de Lleida 15, a les de Girona 10, a les de la Catalunya central 3 i a les de l'Alt Pirineu i Aran, 7. A les Terres de l'Ebre només s'ha hagut d'atendre un ferit .

Protecció Civil rep gairebé 4.000 trucades durant tota la nit

El telèfon 112 ha rebut fins a les vuit d'aquest dilluns al matí un total de 3.925 trucades relacionades amb 2.115 incidents durant tota la revetlla. Segons informa Protecció Civil, la majoria dels avisos fan referència a foc a matolls de la via pública, contenidors incendiats i persones que causen molèsties en espais públics, així com per música i sorolls.

Del total de trucades, 1.076 s'han fet des del Barcelonès -724 de la ciutat de Barcelona i 190 des de l'Hospitalet de Llobregat–, 590 des del Vallès Occidental, 359 del Baix Llobregat, 263 del Maresme, 222 del Segrià, 160 del Baix Empordà, 155 del Vallès Oriental, 128 del Tarragonès, 89 del Baix Camp o 88 del Bages.

Les platges catalanes s'han omplert per celebrar la revetlla de Sant Joan. A Barcelona, a primera hora d'aquest matí, els equips de neteja ja han netejat les platges de la capital catalana per donar pas als banyistes.

Més continguts de