Societat 18/04/2012

Els 7 incompliments de l'Ajuntament de Riells i Viabrea

La Sindicatura de Comptes denuncia que l'Ajuntament de Riells i Viabrea va adjudicar gran part de la despesa sense contracte, entre els anys 2002 i 2005

Ara
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Sindicatura de Comptes ha emès aquest dimarts l'informe de fiscalització relatiu a l'Ajuntament de Riells i Viabrea (Selva). La sindicatura ha detectat nombrosos incompliments en la gestió pressupostària de l'ajuntament, comesos entre els anys 2002 i 2005, sota l'alcaldia de Josep Ferrer i Ferrés (CiU) –mort el passat 19 de març, després d'haver estat 14 anys l'alcalde del municipi de Riells i Viabrea fins a l'any 2007 –.

Entre les principals irregularitat de l'informe destaquen:

-La manca d'inclusió d'operacions i moviments de tresoreria dels exercicis fiscalitzats, a més de la inexistència de documentació per justificar algunes de les operacions fiscalitzades.

-La gestió de la documentació comptable de l’Ajuntament va ser portada a terme per una empresa privada, incomplint la normativa la qual reserva aquesta competència als funcionaris amb habilitació de caràcter estatal.

-S'apliquen criteris comptables erronis, es fan imputacions temporals inadequades, existeix manca de documentació o es produeixen errors comptables com, per exemple, duplicitats.

-Les retribucions dels càrrecs electes es van realitzar sense retencions de l'IRPF fins a l’octubre del 2003 i sense cotitzar a la Seguretat Social en els quatre exercicis fiscalitzats, contravenint la normativa vigent.

-La irregulatitat de contractes és present en els assessors legals, l'arquitecte i l'arquitecte tècnic municipal els quals no disposaven de contracte; i de la mateixa manera, el secretari interventor de l'Ajuntament cobrava addicionalment factures per assessorament administratiu fins al 2003, de forma incompatible amb la seva funció.

-L’empresa Obres i Serveis Riells i Viabrea va ser la principal creditora de l'Ajuntament en el període fiscalitzat, sense que es formalitzés cap expedient de contractació. En la revisió de diferents factures de l'empresa s'han observat despeses reconegudes en exercicis que no corresponien, en concret una factura pagada per l’Ajuntament de 90.151,82 € que no corresponia a l'institució de la comarca de la Selva.

stats