Rigau demana a l'Estat que millori el tractament del català en l'àmbit polític

La consellera d'Educació destaca que al Consell de la UE s'ha pogut expressar en català però no ho pot fer a la conferència sectorial a Madrid

La consellera d'Educació, Irene Rigau, s'ha queixat del tracte que les institucions de l'Estat donen al català –no es pot utilitzar ni al Congrés ni a les conferències sectorials– en comparació amb el tracte que es dóna a la llengua pròpia de Catalunya en algunes institucions comunitàries, com el Consell de la Unió Europea, on està permès el seu ús en les reunions de ministres de la UE.

"He pogut parlar en català al Senat i aquí a Brussel·les, però mai en una conferència sectorial", ha lamentat Rigau. Cal una reflexió, ha defensat la consellera, sobre "quin tractament cal donar a les llengües en un estat plurilingüe".  

La titular d'Educació ha participat aquest dilluns en un consell de ministres europeus en representació de totes les comunitats autònomes, però no ha coincidit amb el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, perquè Espanya ha estat representada per la número dos del ministeri. Tot i això, Rigau ha negat que tingui mala relació amb el ministre o amb el seu equip. "La relació personal és correctíssima", ha assegurat la consellera. 

En la seva intervenció davant del consell de ministres d'Educació de la UE, Rigau ha defensat la contribució de l'educació i de la formació en la recuperació econòmica. "Hem de treballar per aconseguir competències elevades a cada etapa educativa", ha dit la consellera.