SOCIETAT
Societat 07/03/2012

Som Escola: "Estem preparats per si la resolució judicial sobre la immersió és negativa"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha reunit aquesta tarda amb representants de CiU, PSC, ERC, ICV-EuiA i Solidaritat, els grups que avalen el títol segon de la llei d'educació de Catalunya, per donar imatge d'unitat

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaReunió entre partits polítics i de la consellera d'Ensenyament amb els entitats davant de la imminència de la resolució judicial que establirà si s'ha de modificar el model lingüístic de les escoles catalanes per trencar la immersió i introduir el castellà com a llengua vehicular, com vol el Tribunal Suprem.

La consellera Irene Rigau s'ha reunit aquesta tarda amb el diputat d'ensenyament del PSC, Daniel Font; la portaveu del grup d'ERC, Anna Simó; la portaveu d'Iniciativa, Dolors Camats, el diputat de Solidaritat Uriel Bertran i la diputada d'ensenyament de CiU, Neus Munné, per mostrar una imatge d'unitat política per defensar el model d'immersió lingüística en català, a l'espera de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

I, després, Rigau s'ha reunit amb representants de la plataforma Som Escola, encapçalats per la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. A la sortida de la reunió, la presidenta de la Fapac i membre de Som Escola, Imma Fuyà, ha anunciat: "Estem preparats per si la resolució judicial sobre la immersió és negativa". És, gairebé, l'únic que ha volgut dir, ja que ha insistit que cal no avançar-se als esdeveniments i esperar el resultat de les deliberacions dels jutges. Tanmateix, Fuyà ha dit que "si el Govern prepara una reacció a la decisió, tindrà darrere seu Som Escola i la societat civil" per donar-hi suport.

Els representants dels grups polítics han volgut mostrar el consens polític i social a favor de l'actual model immersió, que té el suport del 85% dels diputats del Parlament, i no han fet hipòtesis sobre la futura decisió del TSJC, que finalment no s'ha produït aquest dimecres, per la qual cosa tornaran a reunir-se.

El ple de la sala contenciosa administrativa del TSJC ha ajornat fins a aquest dijous la decisió sobre el recurs de la Generalitat contra la interlocutòria que obliga que el castellà sigui la llengua vehicular a l'escola, en compliment d'unes sentències del Tribunal Suprem. Els jutges s'han reunit a dos quarts d'una de la tarda i fins a quarts de quatre. La reunió s'ha suspès, i han tornat a citar les parts per aquest dijous a les onze del matí.

stats