Societat 24/03/2011

Rigau veu "correcta" la censura als directors d'institut

La consellera d'Ensenyament diu que no s'han d'esbombar els debats interns amb els centres escolars. Tot i així ha admès que el redactat del correu electrònic que el director dels serveis territorials de Girona va enviar als directors d'institut no és el més adient

2 min

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, veu "correcte" prohibir als directors d'institut que parlin amb la premsa. Rigau ha admès que el redactat del correu electrònic que ha enviat el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, als directors d'instituts de l'Empordà no és el més adient, "tenint en compte la polseguera que s'ha aixecat". Tot i així troba "correcte recordar que era un debat intern". En el correu electrònic, Bayot els comunica que no estan autoritzats a parlar amb els periodistes de qüestions com la petició de fer jornada intensiva. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Rigau ha aclarit: "El que es demana als directors d'institut és que es preservi l'acord de no ventilar temes interns. És un tema d'encaix que hem de trobar entre els directors i el departament d'Ensenyament, perquè els directors també són personal del departament". El correu electrònic d'Albert Bayot ha generat dures crítiques de l'oposició. El PSC i ERC volen traslladar el tema al Parlament perquè la consellera en doni explicacions.

Rigau també ha assegurat que vol augmentar el nombre d'escoles concertades per equilibrar-lo amb la pública. Segons la consellera, el percentatge es va desequilibrar durant els anys del tripartit per motius ideològics. La titular d'Ensenyament s'ha negat a concretar fins a quin percentatge el vol incrementar. Segons ha dit, és una cosa que no se sabrà fins que no es vegi l'evolució de la demanda.

Al llarg del dia, la consellera es mirarà amb calma el document del consell d'experts econòmics de la Generalitat –el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica– que recomana, justament, incrementar el nombre de concerts econòmics i externalitzar més serveis escolars, com el del menjador.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats