Rigau detalla que només tres famílies han demanat l'escolarització en castellà

Al País Valencià hi ha hagut 25 casos, tres a les Illes Balears i quatre a Galícia

Tres famílies catalanes han sol·licitat l'ajuda de 6.000 euros que preveu un decret derivat de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce) per sufragar un centre privat quan no s'asseguri l'ensenyament també en castellà en escoles públiques. Són xifres proporcionades aquest dijous per la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, a Mollerussa (Lleida), que ha assegurat que només aquestes tres famílies han tramitat pel "circuit oficial" les peticions al ministeri d'Educació.

Segons ha assenyalat, la conselleria d'Ensenyament està ara analitzant si aquests tres casos "es corresponen amb els preceptes del Reial Decret de la Lomce –el que fixa aquesta ajuda–", i veuran si es compleixen els requisits segons la realitat de la població dels alumnes i els centres.

També ha revelat que a la País Valencià 25 famílies han demanat escolarització en castellà, tres a les Illes Balears, i quatre a Galícia: "Una mesura que va néixer pensada per a la realitat de Catalunya sembla que tindrà més resposta i petició en comunitats governades pel mateix PP ", ha manifestat.

Rigau ha qualificat aquesta situació de contrasentit, i ha afegit que al ministeri d'Educació "li ha sortit el tret per la culata".