Rigau mantindrà els actuals llibres de text tot i l'entrada en vigor de la llei Wert

La consellera d'Ensenyament comunicarà a les editorials la reutilització dels llibres la setmana que ve

La consellera d' Ensenyament, Irene Rigau, mantindrà els actuals llibres de text per al curs que ve tot i l'entrada en vigor de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), la coneguda com a llei Wert. La consellera es reunirà la setmana que ve amb el sector editorial per comunicar-los la decisió.

L'actual situació econòmica ha portat Rigau a apostar per la reutilització dels llibres de text. Ensenyament recorda que el cost d'aquest material pot arribar als 300 euros per alumne.  A més, segons un comunicat de la conselleria, la normativa que regula la Lomce encara no s’ha aprovat i, segons els esborranys que ha fet públics el ministeri, la principal modificació recaurà en la matèria de ciències socials, que és "un dels elements de principal discrepància".
 
El departament d' Ensenyament, des del passat curs 2012-2013, va començar amb el desplegament i la identificació dels aprenentatges clau de les competències bàsiques al currículum –tant de primària com de secundària– en els àmbits lingüístic i matemàtic. Aquest curs, a més, s’ha ampliat a la competència en l’àmbit digital i està previst presentar els propers mesos les competències en llengua estrangera, científica i tecnològica i social i del medi. "És per aquest motiu que es considera que els llibres de text actualment vigents garanteixen la implantació de les competències bàsiques", deixa clar la conselleria en el comunicat. Aquest desplegament de les competències bàsiques al currículum s’adapta a la normativa vigent i a l’estratègia marcada per Europa fins al 2020.