En breu
Societat 09/05/2012

Rigau recomana posposar la matrícula de les escoles bressol

1 min
Rigau recomana posposar la matrícula de les escoles bressol

La retallada, pendent del pla d'ajust

El preu de l'escola bressol pujarà segur el pròxim curs, falta saber quant. Els ajuntaments estan pendents de conèixer la subvenció del Govern (que podria passar de 1.800 a 1.000 euros per plaça). La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, diu que la xifra dependrà del pla d'ajust de l'Estat, que obliga a retallar 1.500 milions en sanitat i educació. Rigau va recomanar als municipis que "posposin" el procés de preinscripció i matriculació fins que se sàpiga quin serà l'ajut, ja que la quota dels pares dependrà de l'abast de la retallada.

Un terç de llars de Barcelona, en vaga

Els tres dies de vaga a les escoles bressol de Barcelona van arrencar ahir amb una trentena de centres aturats (dels 92 que hi ha a la ciutat). Els convocants parlaven de 31 llars d'infants en vaga i l'Ajuntament de 28. En tot cas, un terç del servei i un terç de la plantilla es van sumar a la vaga, en protesta per la decisió del consistori d'augmentar el nombre d'alumnes per aula, reduir les hores de suport i externalitzar la gestió de les tres noves escoles bressol que obriran al setembre.

"Ser o no ser un model referent"

"És una aposta ideològica: si Barcelona vol seguir mantenint el seu model referent de qualitat o no". Així resumia la directora de La Llar (Horta), Elisa Palau, les mesures de l'Ajuntament. El centre està aquests tres dies en serveis mínims (4 mestres de 8) i dos pares els ajuden amb la canalla: menys de la meitat que un dia normal. La majoria de pares no han portat els nens al centre i els que ho han fet explicaven que no tenien alternativa, però que estaven molt d'acord amb la protesta.

stats