Educació
Societat 17/10/2011

Rigau: "La reacció dels mestres davant les retallades ha estat molt bona"

La consellera d'Ensenyament lloa el col·lectiu de professors, que "hi estan posant més colzes" i "fan més hores"

Ara
2 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha dit avui dilluns en una entrevista al programa El món a RAC1 que el col·lectiu de mestres ha reaccionat molt bé davant les retallades al sector. La consellera ha destacat que han donat un missatge "educatiu", que és que "en èpoques difícils, hi posem més colzes". "Tenim unes 70.000 persones a les quals hem abaixat el sou, com a tots els funcionaris, i ara mateix fan més hores", ha subratllat la consellera, que ha negat que en aquest moment hi hagi menys professors a Catalunya.

Rigau ha defensat alguna de les mesures que han aixecat polèmica, com la supressió de les subvencions a les AMPES que feien acollida matinal, perquè "aquestes són coses que es poden fer quan tot va bé".

Un altre dels aspectes que ha defensat la consellera és que els estudiants universitaris que treuen males notes paguin més taxes que els que treuen bones notes i ha recordat que els anteriors governs de CiU havien introduït la iniciativa que els estudiants que suspenien una assignatura pagaven la convocatòria del nou examen. "El tripartit ho va anar traient i ara ho volem tornar a engegar perquè per als pressupostos públics no és el mateix un estudiant que es treu la carrera en set anys que un que l'acaba en quatre", ha dit.

Contractes en pràctiques

Rigau ha defensat que els contractes de pràctiques perquè els joves puguin estudiar i treballar a la vegada són "una de les receptes que tenim en contra de l'atur jove". Ha destacat que aquesta iniciativa pretén que "el clima de l'empresa i l'esperit de treball també formin part de la formació dels nois i noies" i ha dit que s'hauria de recuperar la figura de l'aprenent, entesa com "algú que aprèn d'una altra persona que és més gran i en sap més que ell".

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Respecte als problemes de vestir que s'han detectat en algunes escoles, Rigau simplement ha dit que està a favor que "a l'escola hi hagi un clima general que fomenti l'aprenentatge, i això passa pel silenci, la concentració i també el vestir, han de ser elements que fomentin l'aprenentatge".

stats