Societat 19/09/2011

Roben a casa de Manolo Escobar mentre dormia

Se li han endut "coses amb un valor sentimental més no pas que econòmic". Entre aquestes pertinences, hi havia una medalla del Barça feta d'or i diamants

Agències
2 min
Manolo Escobar, cantant i actor de Badalona

BarcelonaEl cantant badaloní, d'origen almerienc, ha sigut assaltat a casa seva mentre dormia. Ell, la seva muller, la seva filla i la seva néta estaven dormint i, mentrestant, els assaltants li han sostret pertinences que no tenen un gran valor, segons ell ha afirmat a la premsa. El robatori s'ha produït al municipi valencià de Benidorm, una localitat de la costa de llevant on Escobar hi té una residència.

Escobar xifra les pèrdues en uns 8.000 euros. Tot i això, el que més l'ha disgustat és la desaparició d'un gran conjunt de medalles que havia recopilat amb els anys, fruit de regals i distincions que li havien sigut concedides, des que l'intèrpret va començar la seva carrera, l'any 57. Entre aquestes, es troben les medalles d'or de Mèrit al Treball, de Mèrit Turístic i la d'Andalusia. Entre aquests efectes que ell valora pel seu significat hi ha també la Clau d'Or de la ciutat de Miami (EUA), la Insígnia d'Or de la universitat d'Almeria o el Disc Daurat que va guanyar al festival de Sopot (Polònia). El portaveu del cantant ja ha fet saber als mitjans de comunicació que malgrat que aquests objectes siguin daurats "no són d'or".

La que sí que és d'or és la medalla que li va concedir el Futbol Club Barcelona, que estava elaborada amb or i diamants tallats.

El matrimoni Escobar no va sentir els sorolls que van fer els assaltants mentre forçaven la reixa de la part inferior de la casa, de dues altures. Tot i això, la seva filla sí que va "sentir sorolls" i, des del llit, va trucar a una criada que no fa nit a la llar perquè donés la veu d'alerta a la policia. La investigació, fins al moment, apunta que els lladres no van entrar coneixent la identitat del famós artista.

La família Escobar no es va recordar de connectar el sistema de seguretat amb què compta la casa, i d'aquí que fos relativament fàcil que els lladres hi entressin. El cantant de cançons tan populars com "Mi carro", "El Porompompero" o "La minifalda" diu que se sent "tranquil" perquè "no se n'han assabentat de res" i que no pensen "canviar el seu estil de vida".

La subdelegada del govern central a Alacant, Encarna Linares, ja ha advertit en una roda de premsa, mentre presentava la nova indumentària de la Guàrdia Civil, que ja s'ha obert una investigació per detenir els lladres però que encara no ha donat resultats positius.

stats