Publicitat
Publicitat

Robots vigilaran presons a Corea del Sud

Portaran càmeres instal·lades i no només vigilaran que no s'escapin els presos, també estaran atents al seu estat emocional

Corea del Sud debuta amb l'ús de robots guàrdies per aturar fugues de les seves presons.  Si tot va segons s'ha previst, aquests robots aviat recorreran les presons de la Corea capitalista per frenar els motins dels presidiaris .

Els robots contenen càmeres i sensors que estan programats per detectar activitat inusual o canvis d'humor entre els presos . Tenen una mida de 152 cm d'alçada i donen voltes per dins  la presó per gravar els interns. Així, proporcionen  còpies de seguretat i també auxili als guàrdies de carn i ossos.  Aquests 4 rodes entren en contacte, dins de les possibilitats d'una màquina, am b les emocions dels presos , els comportaments agressius  o suïcides i, fins i tot, poden facilitar la conversa amb els guàrdies humans  amb les seves càmeres incorporades . Els tres robots costen 863.000 dòlars.

Malgrat la seva important missió , els robots tenen un aspecte discret i , fins i tot, amable Això és perquè els dissenyadors no tenen la intenció d' infondre por entre els presoners . " Ara, estem treballant en el perfeccionament dels seus detalls per fer que sembli més fàcil als presos " , afirma el professor de la Universitat de Kyonggi Baik - Chul Lee, que s'ha encarregat del disseny , segons la BBC.

Corea del Sud és un líder des de ja fa anys en la incorporació de la robòtica en la vida quotidiana.  El 2009, el país va començar a posar robots per ensenyar anglès a  les escoles . A més, esl robots també v an ser emprats  com a guàrdies a la frontera amb Corea del Nord . Davant l'arribada de qualsevol ésser automatitzat, podrien sorgir preocupacions per part dels humans sobre conservar les seves feines. Tot i això,  Lee ha explicat al  Wall Street Journal que els funcionaris de presons estan donant una càlida  benvinguda als robots , sobretot arran de la seva presència en els torns de nit.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de