Societat 18/08/2011

Rocallaura, en peu de guerra per la marededéu del Tallat

Ara
1 min

Barcelona.Els veïns de Rocallaura, al municipi de Vallbona de les Monges (Urgell), estan indignats amb la gestió que ha fet el capellà del poble, Pere-Lluís Ramon, de l'escultura de la verge del Tallat -que és de marbre i fa 25 centímetres d'alçada-, i el volen declarar persona non grata. El capellà, atenent al valor de l'escultura, que els últims 32 anys havia estat custodiada per una família, va decidir amagar-la "en un lloc segur" sense informar-ne ningú. I allà la manté.

La tensió al poble per la desaparició de la marededéu va arribar al punt àlgid el 15 d'agost, quan molt veïns, com fan cada any, es van acostar a venerar la verge i es van trobar, per sorpresa, amb una rèplica de l'original, perquè el capellà continuava negant-se a revelar on la tenia guardada. L'alcalde pedani de Rocallaura, Ramon Benet, va assegurar que s'havia sentit "enganyat" perquè en reunions prèvies amb el capellà, ell els havia assegurat que els dies de festa la verge tornaria a ser a lloc per rebre els veïns, però "no ha estat així". Per això, quan va haver acabat la celebració, els veïns van envoltar el capellà per demanar-li unes explicacions que encara no ha donat.

L'alcalde ja ha anat un pas més enllà i, tenint en compte la indignació generada al poble per la desaparició de la Verge, ha explicat, en declaracions al diari Segre, que al setembre estudiaran quin és el procés correcte per declarar el capellà persona non grata , segons Benet: "perquè ara no hi podem confiar". L'assemblea de veïns també va acordar informar-ne l'arquebisbat de Tarragona, del qual depèn la parròquia.

stats