Foment licitarà aquesta setmana el projecte per desdoblar un dels trams de la línia de Rodalies a Vic

Es tracta del trajecte de Parets del Vallès-La Garriga, promès des del 2013. Pastor ho ha anunciat durant la sessió de control al Congrés

Després de dos anys de promeses incomplertes per part del govern espanyol, el ministeri de Foment finalment licitarà aquesta setmana els projectes per desdoblar dos dels trams més importants de la línia R3 de Rodalies a Vic, l'única de l'àrea metropolitana que encara és de via única. Es tracta, concretament, del trajecte entre Parets del Vallès i la Garriga, que inclou els 8,5 km entre Parets i Granollers Canovelles i els 6,2 k, entre les Franqueses del Vallès i la Garriga. Quedarà pendent, doncs, els 10,8 km entre Balenyà i Vic, complint així el total de 25 km promesos pel govern espanyol amb un pressupost total de 3 milions d'euros.

Així ho ha anunciat la ministra de Foment, Ana Pastor, durant la sessió de control al Congrés. "Cal duplicar aquesta línia per millorar el servei als ciutadans", ha reconegut, citant que per la línia 3 de Rodalies hi passen més de 22.500 passatgers diaris de mitjana a l'any. Per contra, Pastor no s'ha mostrat receptiva a la petició de la diputada independentista de cedir o vendre a "un preu assumible" l'estació transpirinenca de Ripoll al municipi. Pastor ha respost així a la pregunta de la diputada d'ERC Teresa Jordà.

L'estació transpirinenca de Ripoll, segons Jordà, té un gran valor arquitectònic, però Foment està permetent que segueixi sent ruïnosa i no s'avé a vendre-la a un preu no especulatiu a l'ajuntament perquè en gaudeixi el municipi. Pastor ha reconegut que s'han mantingut reunions amb inversors privats i que d'aquestes reunions s'ha pogut constatar que els usos poden ser "múltiples". "S'hi pot ubicar des d'un hotel fins a instal·lacions municipals", ha subratllat.