societat
Societat 21/06/2011

Rosa Aguilar utilitza un avió de l'exèrcit per un desplaçament personal

La ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí va utilitzar un Dassault Falcon 900 de la flota de l'Exèrcit de l'Aire Espanyol per desplaçar-se de Santiago de Compostela a Sevilla. El Falcó 900 té una despesa de 5.000 euros en combustible per hora de vol

Redacció
1 min
Rosa Aguilar, ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí / EFE

BarcelonaLa ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Rosa Aguilar, va utilitzar la nit del passat dissabte un avió Dassault Falcon 900 de l'Exèrcit de l'Aire Espanyol per viatjar des de Santiago de Compostel a Sevilla per passar el diumenge a la capital andalusa.

Segons informa EFE, la visita va ser estrictament de caràcter personal, ja que la ministra no tenia programat cap acte institucional com a titular de l'executiva espanyola.

Aguilar va emprendre el vol des de l'aeroport de Santiago a les 23 h de dissabte.

El Dassault Falcon 900 té una despesa en combustible de 5.000 euros per hora de vol.

Segons informa ABCABC, des del Ministeri han al·legat que Aguilar va participar en un acte a Santiago que va acabar massa tard com per poder agafar un vol regular per tornar al seu domicili. Des de l'executiva espanyola han assegurat que és habitual que quan el dia següent és festiu s'intenti que els membres de l'executiva retornin als seus domicilis.

L'ús d'aquest avió ha sigut notícia en vàries ocasions. La primera polèmica va tenir lloc el maig del 2009, quan el president del govern espanyol, Jose Luís Rodríguez Zapatero, va utilitzar-lo per desplaçar-se a Sevilla a un míting del PSOE.

L'abús del Dassault Falcon va provocar, fa just un any, que el Tribunal de Comptes reclamés a l'executiva espanyola una regulació específica per a la utilització dels mitjans de transport oficials en les campanyes electorals per part de les autoritats públiques.

stats