Rouco destaca el valor "insubstituïble" de la família davant la crisi

El cardenal arquebisbe ha presidit la festa de la Sagrada Família a Madrid

El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, ha defensat aquest diumenge la família constituïda dins del "matrimoni indissoluble" com la "cèl·lula bàsica" de la societat davant "l'aclaparadora atmosfera intel·lectual i mediàtica" en què preval una concepció de la vida caracteritzada per la transitorietat. Rouco, que ha presidit a la plaça de Colón de Madrid la Festa de la Sagrada Família, ha considerat que en aquesta "hora crucial de la humanitat" i enmig de la "dura i persistent crisi", la família cristiana està demostrant "el seu insuperable i insubstituïble valor per a la solidaritat i la pau social". Fins i tot davant les "extraordinàries contrarietats econòmiques, socials i culturals" actuals, ha apuntat.

En la seva homilia, i després d'escoltar en una connexió en directe la salutació del papa Francesc des de Roma, el cardenal ha advertit del "clima d'opinió pública" en què preval una concepció de la vida personal caracteritzada per "la transitorietat", de manera que "ni tan sols el do de la vida s'entén com a definitiu i inviolable i, per tant, tampoc, el do de l'amor".

Davant d'això i la possibilitat que torni la "cultura de la tristesa", ha apostat per la família "cristianament constituïda" com "la font de la primera i fonamental alegria", la de "la vida nova que neix natural i sobrenaturalment" i la de l'alegria capaç de sobreposar-se a qualsevol classe de sacrificis, "convertint-los en oblació d'amor".

"No esteu sols −ha dit als milers d'assistents−, com tampoc ho estaven Maria i Josep quan Herodes desencadena la persecució del Nen Jesús i la matança dels innocents".

Malgrat "l'aclaparadora atmosfera intel·lectual i mediàtica", tan "contaminada per una visió radicalment secularitzada del món i de l'home" , Rouco Varela ha deixat clar que la família és "invencible" i "capaç de sobreposar-se i superar qualsevol repte del maligne i qualsevol debilitat nascuda del pecat".

Al seu entendre, no hi ha un altre lloc com la família on trobar consol, alleujament i ajuda per als aturats, els malalts crònics i terminals, "els joves que han embarrancat les seves vides en l'alcohol, en la droga i en el sexe salvatge". Per això, ha sostingut que la família és la veritable fórmula personal i social "per al bé i la realització plena de la persona" i "per al futur de la humanitat".

També ha demanat a les famílies que donin testimoniatge de l'Evangeli "de l'alegria amb obres i paraules" i ha dit que aquesta és una tasca i una urgència primordial sense la qual "l'evangelització del món llanguirà fins a la seva desaparició efectiva". "L'Església i el món dels nostres dies us necessiten com molt poques vegades ha succeït en el passat per portar l'Evangeli al cor de l'home i de la cultura contemporània", ha assegurat.