Societat 10/11/2012

Rubalcaba proposa que els casos de desnonaments es tractin com si fossin empreses en fallida

El líder del PSOE fa autocrítica de la gestió del govern socialista sobre aquest tema

Agències
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, proposa que els ciutadans que no poden fer front a la hipoteca i que estan a punt de ser desnonats siguin tractats com si fossin "empreses en fallida" i que els bancs hagin d'anar a un procés concursal. És un dels punts més destacats del projecte de llei sobre aquest tema en què han treballat en els darrers mesos els socialistes, i que s'ha presentat aquest dissabte. Rubalcaba ha dit en roda de premsa que hi ha "urgència" a l'hora de modificar un procediment que actualment és "dolent" i "abusiu". En aquest sentit, també ha fet autocrítica de la gestió que en van els socialistes quan eren al govern.

moviments PP-PSOE per reformar la llei hipotecària amb caràcter d'urgència. En tot cas, Mas ha assegurat que el Parlament ja va enviar al Congrés una proposta en la línia de la dació en pagament.

Moltes oficines d'entitats bancàries basques s'han llevat aquest dissabte matí amb pintades en euskera i castellà en què se les responsabilitza de la mort d'Amaia Egaña, que aquest divendres es va suïcidar quan havia de ser desnonada. Les pintades titllen els bancs d'"hiltzaileak" (assassins), i reclamen que no s'executin més desnonaments.

La plataforma Stop Desnonaments Biscaia ha defensat que la mort d'Amaia Egaña "no pot quedar impune" i ha demanat als ciutadans bascos que segueixin lluitant units en la seva memòria. La portaveu de la plataforma, Marta Uriarte, ha demanat als polítics que "estableixin una moratòria de forma immediata" perquè "no s'executi ni un desnonament" més.

stats