SOCIETAT
Societat 11/12/2012

Rubalcaba recorda al ministre Wert que la immersió "ha funcionat bé"

El líder del PSOE acusa el govern espanyol de crear "un problema de convivència" que no existia. Destaca que els alumnes catalans "treuen la mateixa nota de castellà que els de Valladolid"

Acn
1 min
Navarro i Rubalcaba, aquest dijous / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acusat aquest dimarts el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, d'haver creat un problema amb la llengua a Catalunya sense motiu, perquè la immersió lingüística no només "ha funcionat bé", sinó que té el suport de totes les formacions catalanes i fins ara havia estat respectada per tots els governs d'Espanya. Rubalcaba ha recordat que els alumnes catalans treuen la mateixa nota de castellà a la selectivitat "que els de Madrid o els de Valladolid", i la proposta de Wert planteja ara "un problema de convivència a Catalunya". En una entrevista a Onda Cero, Rubalcaba ha afirmat que Wert ha buscat resoldre un problema que "no existeix", perquè "a Catalunya fa més de vint anys que els catalans van decidir un model educatiu" que "ha funcionat bé".

Segons Rubalcaba, "la pregunta és: l'educació espanyola no té problemes més importants a abordar?". També ha aclarit que "les petites dificultats individuals" que ha donat el sistema "sempre s'han resolt bé" i no hi ha motiu per modificar el model.

Per tant, segons el secretari general del PSOE, aquesta era una qüestió que "estava ben resolta", i la proposta del ministre "plantejarà un problema de convivència a Catalunya", perquè "aquest tema no és pacífic" i fins i tot molesta el PP català. "Wert ha creat un problema on no hi era, i això em sembla un disbarat", ha afirmat.

Rubalcaba també ha criticat altres aspectes de la reforma de Wert, com la segregació dels alumnes, perquè separar alumnes segons el rendiment és "injustíssim" i "tremendament car a mitjà termini".

stats