Societat 20/05/2011

Rubalcaba: "La policia ha complert i complirà amb la llei absolutament i impecable"

El ministre de l'Interior destaca el caràcter "pacífic" de les acampades i diu als ciutadans que "l'Estat funciona bé" i que "els ciutadans no corren cap perill". Defensa l'autonomia dels Mossos d'Esquadra per actuar com ho considerin oportú al marge de la resta de l'Estat

Miquel Codolar
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, preguntat per si la policia intervindrà a les acampades que se celebren a les places de desenes de ciutats espanyoles, ha afirmat que "la policia ha complert amb la llei absolutament i impecable" i que continuarà amb la mateixa línia d'actuació els propers dies. Ha destacat que aquest matí ha decidit abandonar els actes de campanya perquè creu que la seva responsabilitat en aquest moment és ser al ministeri d'Interior per decidir com cal actuar en cada moment.

Rubalcaba ha anunciat que ha conversat amb el conseller Felip Puig però ha defensat l'autonomia dels Mossos d'Esquadra per dur a terme les accions que cregui convenients al voltant de l'acampada de Barcelona. Pel que fa a les altres acampades, ell serà qui decidirà com s'actuï tenint en compte que "les forces de seguretat tenen una missió segons la Constitució que és garantir i treballar pel compliment de les lleis i preservar els drets i llibertats, i la seguretat ciutadana". Ha defensat que hi ha tres principis que "guien" la policia, que són "oportunitat, congruència i proporcionalitat", i per tant "on hi ha un problema no en crea un altre". No ha dit si desallotjarà la Puerta del Sol, però sí que "a vegades per arreglar un problema hi ha qui vol que se'n creïn cent més".

"Què és la democràcia?", s'ha preguntat Rubalcaba, per respondre que és "un conjunt de lleis que ens hem donat el conjunt dels espanyols, i no hi ha democràcia sense el compliment i respecte de la llei. Aquesta és una obvietat molt important". Per altra banda, ha explicat que l'acampada amb més participants és la de Madrid, seguida per la de Barcelona, mentre que a les altres hi ha molt menys participants.

stats