Ruiz adverteix que seguirà presentant "els recursos que convingui" contra la Lomce

La consellera d'Ensenyament rebutja les proves de revàlida que el ministre Méndez de Vigo defensa a la Conferència Sectorial d'Educació

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha advertit aquest divendres a les portes de la Conferència Sectorial d'Educació que té lloc a Madrid que la Generalitat "seguirà presentant els recursos que convingui" contra la Lomce i continuarà desenvolupant la llei d'educació de Catalunya (LEC) com fins ara. Segons la consellera, a la reunió d'aquest divendres, la Generalitat "serà molt insistent" en el rebuig a la proposta de proves d'avaluació que proposa el ministeri d'Educació "perquè no pot ser que el títol d'un alumne quedi condicionat per un examen extern" de manera que no es doni "cap valor a l'avaluació que fa el centre i el professor" i es deixi "tot" a mans "d'un examen d'un dia i a un avaluador extern".

La consellera ha fet aquestes manifestacions abans de trobar-se a la Conferència Sectorial d'Educació amb el ministre Íñigo Médez de Vigo en una reunió en què el ministeri i les comunitats autònomes discutiran sobre les avaluacions finals que la Lomce estipula que cal fer a Primària, ESO i Batxillerat.

Amb tot ha recordat que davant l'oposició dels territoris, el ministeri "ha mogut fitxa" i "el curs vinent, qui donarà el títol serà el centre educatiu". Per tant, segons la consellera, "de cara al curs vinent hem de dir que total tranquil·litat a les famílies, sobretot a 4t d'ESO, perquè hi haurà una prova que no tindrà efectes i que a Catalunya ja fa anys que es du a terme".

Pel que fa a l'accés de l' FP bàsica a l'FP superior, Ruiz ha recordat que la Generalitat ja va traslladar al ministeri que si no es vol "desprestigiar" l'FP cal "mantenir el sistema tal com estava".

Catalunya no és l'únic territori que defensa un sistema diferent del que estableix el reglament del govern del PP. Les comunitats amb governs del PSOE han acordat una avaluació en què els mestres dels mateixos centres examinen els alumnes, i no, com diu el reglament, a través de personal extern. Amb tot, a diferència de Catalunya, encara no han fet les proves.

També s'han desmarcat del sistema d'avaluació de la Lomce els governs de Navarra, el País Basc i les Canàries, i només els territoris governats pel PP estan fent les proves d'acord amb el decret del govern espanyol.