'El Run-Run!', el diari de balanç de dos anys de Colau que el PDeCat reparteix al metro

Un centenar de voluntaris del Partit Demòcrata reparteix aquest dijous a 44 estacions de metro de Barcelona una publicació crítica sobre l'acció de govern d'Ada Colau

"Suspesa", amb aquest titular a cinc columnes i en color groc s'estrena el primer número d' 'El Run-Run!', el diari que el grup municipal demòcrata i el Partit Demòcrata de Barcelona han editat per fer balanç dels dos anys de govern d'Ada Colau al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona.

S'ha fet una tirada de 50.000 exemplars i un centenar de voluntaris, amb els regidors i consellers municipals del grup demòcrata a l'Ajuntament, reparteixen des de primera hora d'aquest dijous els exemplars a 44 boques de metro de Barcelona.

Llegiu aquí la publicació sencera del 'El Run-Run!'Editat a color, amb 8 pàgines i en format tabloide, "'El Run-Run!', el diari que l'Ajuntament no vol que llegeixis" dedica reportatges a la implantació de la superilla del Poblenou, a l'augment del preu de lloguer i a l'increment de l'incivisme i la inseguretat que, segons el PDECat hi ha a Barcelona des que governa d'Ada Colau. En el pòster central, la publicació recull les dades principals d'un estudi de la UB que qüestiona el pas del tramvia per la Diagonal amb el títol " L'engany del tramvia".

Segons ha explicat la regidora Mercè Homs, la rebuda del diari "El Run-Run" ha sigut "extraordinària". "La gent ens ha dit que ja era hora que s'expliquessin les veritats d'aquest govern Colau", ha dit Homs, qui assegura que han acabat els exemplars. Iniciatives com aquesta li han de servir al PDeCat per "guanyar presència al carrer", segons ha explicat aquest dijous al matí el portaveu del grup municipal demòcrata, Joaquim Forn. "Nosaltres no cedim el monopoli del carrer a ningú i el PDeCat també estarem al carrer, al costat de la gent, explicant totes aquelles coses de la ciutat que no funcionen", ha assegurat Forn, qui ha demanat que " se li deixin de riure totes les gràcies a l'alcaldessa de Barcelona".

Proposició al ple per censurar la gestió de Colau

El portaveu del grup municipal demòcrata, Joaquim Forn, demanarà al ple del pròxim divendres, mitjançant una proposició, que es censuri l’acció política dels dos anys del govern d’Ada Colau perquè ha "creat problemes on no n’hi havia" i per la seva "manifesta voluntat d’empetitir" la ciutat de Barcelona. Joaquim Forn reclamarà a l’executiu "un canvi de rumb per recuperar el diàleg i el consens, garantir la convivència als carrers, impulsar el progrés econòmic, respectar els acords majoritaris  i abandonar la paràlisi i la propaganda que el caracteritzen", segons va avançar el portaveu del partit en roda de premsa.

Forn, en l'atenció als mitjans que aquest dijous ha fet per valorar la iniciativa del diari "El Run-Run", ha assegurat que a l'equip de govern de Colau se li faran "molt llargs" els dos anys que queden de mandat perquè se li "començaran a veure totes les deficiències". "Ho hem dit en els balanços que hem fet aquests dies: el govern municipal porta dos anys i ja no pot mirar enrere i traslladar la culpa al govern de Trias o altres governs anteriors. Les oportunitats que es perden a la ciutat són responsabilitat del govern Colau", ha afegit Forn.

El PDECat no és l'únic a suspendre l'acció de govern de Colau. També ho fan ERC i el PP.  Els republicans ja van avançar la seva decepció amb la gestió de l'alcaldessa, i el president del partit, Alfred Bosch, va deixar clar que no la tornarien a investir. El líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va acusar Colau fa dos dies de “voler convertir Barcelona en una comuna”. 

Amb la proposició del PDECat divendres al ple, serà la tercera vegada que el consell plenari reprova la gestió d'Ada Colau al capdavant de l'Ajuntament. Ja ho va fer al març per l'aturada de les obres del túnel de Glòries i també a l'octubre, quan es va renyar el govern municipal per la seva "política de gestos" i es va obrir la possibilitat –fallida– d'establir una alternativa de govern. La proposició, que va presentar el grup de Forn, va rebre els vots a favor d’ERC, Cs i PP. La CUP es va abstenir.

El PDeCat no es planteja, de moment, publicar un segon número d'"El Run-Run" tot i que, segons Forn, "de motius no ens en falten" i ha posat l'exemple de l'increment del cadastre previst per al 2018. "Donaria per escriure un llibre", ha dit Forn.

Més continguts de