INFRAESTRUCTURES
Societat 18/09/2012

El govern irlandès assegura que Ryanair compleix la normativa de seguretat

Les autoritats d'Irlanda detallen en la reunió amb el govern espanyol que vigilen "rigorosament" les operacions de la companyia

Efe
2 min

MadridEl govern irlandès ha assegurat aquest dimarts a la secretària general de Transport espanyola, Carmen Librero, que l'Autoritat Irlandesa d'Aviació (IAA) vigila "rigorosament" les operacions de Ryanair i que la companyia irlandesa compleix les normes de seguretat. Librero ha mantingut a Dublín una "reunió de col·laboració" amb responsables de l'executiu d'Irlanda per analitzar els incidents de seguretat protagonitzats recentment per la companyia de baix cost i reforçar la tasca de cooperació entre els dos estats.

La visita es produeix després que Ryanair, líder a Europa del sector de companyies de baix cost, hagi protagonitzat en les últimes setmanes diversos incidents a l'estat espanyol. A la trobada d'aquest dimarts també hi han assistit el director general d'Aviació Civil, Ángel Luis Arias, i el secretari general del departament irlandès de Transport, Turisme i Esport, Tom O'Mahony, així com responsables de la IAA.

"Les autoritats han asseguretat que la IAA vigila rigorosament les operacions de Ryanair i que està satisfeta amb els estàndards de seguretat de Ryanair, que igualen els de les companyies més segures d'Europa", ha explicat en un comunicat el ministeri de Transport irlandès. Durant la reunió "s'ha destacat que ja existeix una bona cooperació entre la IAA i l'organisme homòleg espanyol [l'Agència Estatal de Seguretat Aèria] i s'ha acordat que les dues organitzacions prepararan un document d'entesa per reforçar la cooperació", apunta el comunicat.

Com a exemple de la voluntat de cooperació, el govern espanyol i l'irlandès "examinaran conjuntament les circumstàncies" del darrer incident, que va obligar un vol que es dirigia a Tenerife a fer un aterratge d'emergència a l'aeroport de Barajas.

El director executiu de Ryanair, Michael O'Leary, ha demanat aquest dimarts en una "carta oberta" explicacions a la ministra de Foment, Ana Pastor, sobre les informacions aparegudes als mitjans respecte a la seguretat de la companyia. O'Leary ha indicat que "Ryanair està preocupada per les reclamacions falses efectuades per funcionaris del ministeri de Foment" als mitjans de comunicació. Segons el directiu, aquestes informacions apuntaven que les autoritats podrien "retirar la llicència" a la companyia per operar en territori de l'estat espanyol.

stats