Societat 09/02/2012

Denuncien Ryanair per anunciar bitllets a 12 euros i vendre'ls a 69

L'associació FACUA Consumidors en acció acusa la companyia irlandesa de fer publicitat enganyosa i "inflar" els preus dels bitllets per vols de Girona a Madrid afegint conceptes com "facturació 'online'", "recàrrec UE261" o "impostos/taxes"

Acn
1 min

BarcelonaFACUA Consumidors en acció ha denunciat la companyia aèria de 'low cost' Ryanair per fer publicitat enganyosa. En la seva última campanya, l'aerolínia promociona noves rutes per a l'estiu a 12 euros el vol. L'associació crítica que l'oferta, al final, acaba tenint un preu "fins a cinc vegades superior" a l'anunciat.

En la majoria dels dies "comprovats" per FACUA, el preu final s'eleva fins a assolir, en alguns casos, els 58,20 euros en un trajecte entre Almeria i Madrid, o els 69 euros per viatjar de Girona a Madrid.

Segons FACUA, Ryanair "infla" el preu final dels bitllets afegint conceptes com "facturació 'online'", "recàrrec UE261" o "impostos/taxes", i també "cobrant de forma il·legal un altre recàrrec per pagar amb targeta", afirma l'associació.

FACUA farà arribar la queixa a la secretaria general de Salut i Consum espanyola i a les autoritats de consum de diverses comunitats autònomes, segons ha informat en un comunicat.

stats