Societat 14/04/2011

Mas insinua ara una retallada a Salut d'entre el 5% i el 10%

El president de la Generalitat ha avisat que en l'àmbit de la Salut s'han dit "autèntiques bestieses" i ha situat la tisorada entre el 5% i el 10%

Redacció
1 min

BarcelonaEn la primera entrevista després de la gran concentració unitària dels treballadors del sector públic, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que està havent-hi "més alarma de la necessària" i ha matisat que en l'àmbit de la Salut la retallada se situarà entre el 5 i el 10% del total de l'activitat. Fins ara, la retallada anunciada era del 10% dels pressupostos i els gestors sanitaris ja havien fet sentir el seu malestar en considerar que rebaixar més del 5% suposava posar en perill la qualitat del servei.

Mas, seguint les línies anunciades pel conseller de Salut, Boi Ruiz, ha remarcat que no es deixaran sense atendre les urgències, ni les visites a l'atenció primària o les malalties greus i ha remarcat que ens trobem en un "una fase molt tensa" i que el Govern ha d'impulsar mesures "a contracor". El president de la Generalitat ha destacat que, en l'àmbit de les retallades sanitàries, s'han dit "autèntiques bestieses" i ha volgut donar un missatge de tranquil·litat. El president, a més, ha demanat col·laboració a metges i infermeres per tirar endavant aquest moment complicat. Aquesta és la primera reacció a la massiva concentració del sector públic a la plaça Sant Jaume.

stats