Societat 23/01/2012

L'Estat i la Generalitat creen una comissió tècnica per analitzar el finançament de la llei de dependència

El conseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, ho ha anunciat després de reunir-se a Madrid amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato

Joan Faus
1 min

MadridEls governs espanyol i català han acordat avui crear una comissió tècnica bilateral per analitzar el finançament de la llei de dependència. Així ho ha anunciat el conseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, després de reunir-se a Madrid amb la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato.

En declaracions als periodistes, Cleries ha explicat que ha transmès a Mato el malestar de l'executiu català pel desequilibri en el pagament de la llei de dependència, el cost de la qual s'hauria de repartir a parts iguals entre el govern central i el català. El conseller ha explicat que la Generalitat ha aportat el 65% dels recursos econòmics necessaris per a la seva aplicació, mentre que l'Estat no n'ha assumit més d'un 23%.

El conseller també ha anunciat que Mato s'ha compromès a “fer més esforços” i “reforçar” la col·laboració entre les dues administracions en la lluita contra la violència de gènere.

D'altra banda, el titular de Salut, Boi Ruiz, també s'ha reunit avui amb la ministra Mato. Ruiz ha assegurat que el dèficit del finançament de la sanitat i la creació d'uns fons de compensació per l'atenció de pacients d'altres comunitats autònomes seran tractats en el proper consell intersectorial, en el qual participen totes les autonomies. El conseller ha dit que no ha tractat amb Mato l'aplicació d'un tiquet moderador en la sanitat catalana.

stats