Societat 09/08/2012

Els SMS recordatoris de visites redueix gairebé un 20% l'absentisme als hospitals de l'ICS

Envien cada mes 95.000 missatges de text als usuaris

Acn
2 min

BarcelonaL'enviament de missatges de mòbil recordant les visites programades a les consultes externes dels hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha reduït gairebé un 20% l'absentisme. Així, aquesta nova via de comunicació, per la qual s'envien 95.000 missatges als usuaris cada mes, està resultant efectiva. L'ICS els recorda el dia, l'hora i el lloc de la consulta i els dóna un número de telèfon per si volen anul·lar la cita. Durant el 2011, les consultes externes dels vuit hospitals de l'ICS van dur a terme 2,7 milions de visites.

Des de la xarxa d'atenció primària de l'ICS també es potencia l'enviament de missatgeria, via mòbil o correu electrònic, d'informacions d'interès per a la ciutadania. Per aquest motiu, els centres d'atenció primària de l'ICS ja estan donant a conèixer la iniciativa i demanen el consentiment als usuaris per recollir dades com el número de telèfon mòbil i l'adreça de correu electrònic.

L'objectiu és generalitzar aquest servei de missatgeria a tot el territori català durant els propers mesos per tal de millorar la gestió de la consulta dels professionals sanitaris i oferir formes alternatives a les visites presencials.

Gràcies al nou sistema també es pot informar els usuaris, per mitjà de correu electrònic o sms, sobre resultats normals de proves complementàries: analítiques, citologies, proves de fons d'ull dels pacients diabètics, etc.

En aquesta línia, el Servei d'Atenció Primària Vallès Occidental ja disposa d'un sistema consolidat d'enviament d'sms per fer arribar als usuaris informació d'interès general, però també dades específiques de forma totalment personalitzada, consentida i confidencial.

Aquest sistema ja està actiu en un total de 52 centres d'atenció primària del Vallès Occidental. Des que es va posar en marxa la iniciativa el gener de 2012 ja s'han enviat gairebé 8.000 missatges de mòbil, dels quals més de 2.000 s'han generat en el darrer mes.

stats