Societat 28/12/2011

SOS Racisme fa una innocentada amb clau de denúncia per reclamar el tancament dels Centres d'Internament per a estrangers

L'associació antiracista envia una nota de premsa als mitjans celebrant la decisió fictícia del govern espanyol. A la mateixa nota aclareixen que es traca d'una innocentada, amb un clar desig que es converteixi en "realitat"

Ara
1 min

BarcelonaSOS Racisme ha fet la seva particular contribució al dia dels Sants Innocents. L'associació ha enviat una nota de premsa falsa als mitjans de comunicació aquest dimecres. En la nota, que destil·la un clar rerefons de denúncia, l'associació celebra la decisió del govern espanyol de tancar els Centres d'Internament per a persones estrangeres (CIES), una reivindicació capitanejada per diverses associacions en defensa dels drets humans des de fa gairebé una dècada, i que ha motivat diverses denúncies des de l'àmbit jurídic, institucional i associatiu.

SOS Racisme denuncia a la nota la condició dels CIES, centres no penitenciaris en els quals les persones sense permís de residència són retingudes fins a 60 dies esperant ser deportades al seu país d’origen. Aquests centres han rebut, recentment, fortes crítiques també per part de jutges, ajuntaments i els defensors del poble espanyol i català.

En el mateix correu electrònic de difusió de la nota, l'associació aclareix que “malauradament” es tracta d'una innocentada.

stats