Publicitat
Publicitat

Una avioneta provinent de l'aeroport de Sabadell fa un aterratge d'emergència a Sant Quirze del Vallès

Els dos ocupants han detectat una avaria després d'enlairar-se i n'han sortit il·lesos

Una avioneta procedent de l'aeroport de Sabadell ha hagut de practicar un aterratge d'emergència a Sant Quirze del Vallès aquest dimecres al migdia després de patir una avaria pocs instants després d'enlairar-se. Els dos ocupants, un instructor de vol i un alumne, han sortit il·lesos de l'aeronau un cop han aconseguit aturar-la. De moment, l'Ajuntament ha activat el Pla Bàsic d'Emergències, fins que es retiri l'aparell. La previsió és que aquesta situació s'allargui tres dies, donat que cal desmuntar les ales per transportar l'aparell.

L'aeronau, pilotada per un alumne en pràctiques i un instructor, ha fet un aterratge per avaria al camp de Can Poncic, entre l'avinguda Can Pallars i el carrer de la Font de la Riba, passant per sota la línia d'alta tensió. Segons informa l'Ajuntament, l'incident no ha produït cap dany personal ni material i els diferents cossos policials i els bombers s'han personat al lloc dels fets.

Un aeroport "incompatible" amb la vida del poble

L'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, ha fet arribar un escrit al director de l'aeroport en què manifesta la seva sorpresa per no haver rebut cap comunicació del risc imminent del que s'estava produint fins després de l'aterratge, ja que és indispensable "una coordinació efectiva entre els diferents organismes implicats per assegurar una resposta que permeti minimitzar les conseqüències que poden derivar-se d'un accident aeri", ha assenyalat.

L'alcaldessa demana també que es revisin els protocols per evitar incidents d'aquest tipus, alhora que reitera que l'activitat d'un aeroport d'aquestes dimensions no és compatible amb la vida d’un poble i de zones habitades, fet que es tornarà a traslladar a Aena.

Etiquetes

Més continguts de