Societat 13/01/2012

Sáenz de Santamaría, sobre la sentència de Marta del Castillo: "Enfortirem la legislació penal de menors"

Després del consell de ministres la vicepresidenta del govern espanyol ha anunciat que optaran per "reforçar les mesures que afecten les persones més vulnerables"

Ara
1 min

BarcelonaTot i que ha reconegut que el govern no s'ha de pronunciar sobre sentències judicials, després del consell de ministres la vicepresidenta del govern espanyol creu que aquest i altres casos seran seguits de prop per "reforçar les mesures que afecten les persones més vulnerables".

Entre les mesures concretes que ha proposat Sáenz de Santamaría hi ha crear i aprovar un "estatut del menor" i "mesures de presó permanent", en què l'avaluació de l'intern sigui la clau "per posar-lo en llibertat" i "per a la seva reinserció".

Des del seu punt de vista, el govern de Madrid està legitimat per abordar aquests canvis perquè "ho portàvem al programa", ha dit. En aquest sentit, assegura que la seva voluntat de reformar "la legislació penal de menors" no és fruit d'una sentència sinó de totes les que s'han conegut abans, que seran totes tingudes en compte. Entre els aspectes clau que volen canviar per protegir els menors hi ha "els delictes realitzats per menors" i els fets que agredeixen menors.

stats