Societat 14/08/2011

La Sagrada Família i la Catedral, llocs de peregrinatge dels joves cristians a Barcelona

Sistach fa una crida a manifestar la fe cristiana davant la cultura laïcista que hi ha a Occident

Acn
2 min
Milers de joves han omplert la Sagrada Família / MANOLO GARCIA

BarcelonaLa Sagrada Família i la catedral s'han convertit en les principals atraccions per als joves cristians que aquests dies es troben a Catalunya amb motiu dels dies d'acollida previs a la Jornada Mundial de la Joventut. Al llarg del diumenge, milers de catòlics han visitat les principals esglésies de la ciutat i han assistit a les eucaristies que s'han celebrat. En una missa a la Sagrada Família, l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha fet una crida als cristians perquè manifestin la seva fe i la condició.

Sistach, que ha fet l'homilia en anglès i italià, ha assenyalat que a occident "hi ha una cultura laïcista que pretén que la fe i la religió no es vegin i es redueixin a la privacitat". Barcelona té una riquesa espiritual i religiosa, segons els joves catòlics que passen aquests dies a Catalunya, que els ha fet escollir la ciutat per preparar-se per a la trobada amb el Papa Benet XVI que es produirà amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut que se celebra a partir d'aquest dimarts a Madrid. Això és el que ha declarat a l'ACN un jove pelegrí que ha vingut des d'Hondures i que aquest diumenge al matí ha assistit a l'eucaristia que s'ha celebrat a la Sagrada Família. Segons ha declarat, el temple és "una cosa fora del comú, sobrenatural" i es nota que "la mà de Déu està en aquesta obra".

Al temple, obert en exclusiva per als peregrins, s'hi celebren al llarg del diumenge misses en diferents idiomes per als joves catòlics, a més de visites guiades. A la primera del matí, el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach ha fet una crida perquè els catòlics manifestin la seva fe per contrarrestar la cultura laïcista que hi ha a Occident, que pretén, segons ha dit, que la religió no es vegi i es redueixi a la privacitat.

Els joves assistents han trobat la missa més solemne que la que es va celebrar dissabte al Parc del Fòrum i on s'hi van trobar més de 30.000 feligresos.

stats